Lupa puhua kuolemasta

Lupa puhua kuolemasta

Haluatko keskustella ystäväsi tai läheisesi kanssa omasta kuolemastasi?

Oletko yrittänyt ottaa asiaa puheeksi, mutta se on ohitettu olankohautuksella tai vähättelemällä, ettei asia ole ajankohtainen vielä vuosiin.

Kuolemasta keskusteleminen ei ole helppoa ja jotkut eivät kykene keskustelemaan asiasta lainkaan. Vaikeneminen kuolemasta on ymmärrettävää, koska aihe herättää voimakkaita tunteita, pelkoa ja ahdistusta.

Totuus on kuitenkin se, että elämämme on rajallinen. Joillekin tämä on ollut erittäin merkittävä oivallus ja avannut tien merkitykselliseen elämään. On ihmisiä, jotka haluavat keskustella ystäviensä ja läheistensä kanssa omasta kuolemastaan ja siihen liittyvistä asioista ja toiveista. Aina he eivät kuitenkaan saa vastakaikua omille ajatuksilleen. Silloin moni jää yksin pohtimaan isoja ja tärkeitä asioita. Kun ajatustenvaihtoon ei saa kumppania, jää myös omien toiveiden kirjaaminen pelkäksi suunnitelmaksi. Monet sanovat, että ovat ajatelleet tai haluaisivat kirjoittaa ylös omia toiveitaan hautajaisiin ja muihin asioihin liittyen, mutta eivät tiedä mistä alkaisivat.

Kannattaa kuitenkin ryhtyä rohkeasti toimeen. Omien toiveiden kirjaaminen ei ole itsekästä vaan se on teko, joka tuo suuren helpotuksen lähimmäisille, kun on heidän aikansa toimia ja täyttää toiveet.

Ota avuksi Minun tahtoni-täytettävä kirja. Kirjassa on runsaasti tilaa muistiinpanoille ja siinä on selkeästi esillä yleisimmät asiat, joista on hyvä kirjata omia toiveita läheisille tiedoksi.

Lämpimin ajatuksin Minun tahtoni -kirja omille toiveillesi.