Ruumisarkku viimeisen juhlan huomion kohde

Ruumisarkku viimeisen juhlan huomion kohde

Arkun hankkiminen ja valinta on ensimmäisten asioiden joukossa jonka läheiset joutuvat tekemään pikaisesti sen jälkeen kun tieto kuolemasta on tullut.

Viimeisessä juhlassamme arkku on keskeissä asemassa, se on siunaustilaisuuden huomion kohde. Vaikka tilaisuus kestää vain hetken, läheiset haluavat kuitenkin panostaa siihen, että heille rakkaan vainajan persoonallisuus ja mieltymykset tulisivat esiin myös arkussa. Arkkujen valikoima on nykyään melkoinen ja mahdollisuudet yksilöllisen ja vainajan persoonaa esiin tuovan arkun hankintaan on rajattomat mikäli hautajaisbudjetti sen sallii. Arkun ulkoasuun voi valikoida erilaisia värejä ja kuviota. Valokuva vainajalle rakkaasta maisemasta on mahdollista painattaa arkun kylkeen tai joku muu mieluinen kuva.

Ruumisarkku on myös mahdollista valmistaa itse. Ajatuskin oman ruumisarkun valmistamisesta saattaa joitakin ahdistaa. Joku toinen voi tämän askareen äärellä kokea vapautuneisuuden ja helpotuksen tunteita. Kansalais- ja työväenopistoissa eri puolilla Suomea on ollut ruumisarkun valmistus kursseja. Kannattaa kysäistä mahdollisuutta järjestää kurssi omalla alueella.

Arkun valmistukseen löytyy ohjeita niin netistä kuin kirjoistakin. Jos oman arkun tai uurnan valmistaminen kiinnostaa suosittelen Osmo Perälän kirjoittamaa Ruumisarkun ja tuhkauurnan valmistus kirjaa. Kirja sisältää hyvää tietoa ja selkeät ohjeet arkun ja uurnan valmistukseen.

Kun ryhtyy omatoimisesti arkun valmistukseen on tärkeää ottaa selville ruumisarkulle asetetut vaatimukset. Näitä voi tiedustella mm. seurakunnan hautaustoimesta vastaavilta henkilöiltä.